BYGGBRANSCHEN

Byggbranschen

Köp, försäljning och sammanslagning av företag

Stratema har både operativ erfarenhet från byggbranschen och erfarenhet av transaktioner inom olika delar av sektorn. Stratema fokuserar på hela värdekedjan som är anknuten till drift, underhåll och byggande av infrastruktur och konstruktionsarbete. Detta omfattar allt från ingenjörsföretag, arkitekter, byggvarutillverkare, grossister, entreprenörer, installatörer till drift- och underhållsföretag.

Utvecklingen inom sektorn drivs av att aktörerna stärker sin konkurrenskraft genom att växa och bredda sitt produkt- och tjänsteutbud genom uppköp och sammanslagningar. Denna strukturella förändring av sektorn drivs i allt större grad av internationella aktörer, ofta med Equity-företag som ägare.

Byggsektorn präglas också av att många företag ägs av grundare som vill genomföra ett generationsskifte genom att överlåta ägarskapet till nyckelpersoner inom företaget. Stratema är därför även involverade i interna transaktioner/Management Buyouts (MBOs) med fokusering på bistånd i anslutning till finansiering.
2.085 MSEK
TRANSAKTIONVÄRDE
136 MSEK
GENOMSNITTLIGT TRANSAKTIONSVÄRDE
25 %
CROSS BORDER

MER OM TEAMET

Stratemas medarbetare har omfattande erfarenhet från mer än 100 transaktioner och specialkompetens inom teknologi, media, telekom, byggbranschen och olja & gas. Vi arbetar i team tillsammans med experter från hela världen via vår internationella partner IMAP (International Mergers & Acquisitions Partners).
Kontakta oss
Skriv ut