rejlers_acquires_kantech_december_2020_stratema

Rejlers förvärvar KANtech i Norge

Rejlers förvärvar 100% av aktierna i det norska teknikkonsultföretaget KANtech AS, som specialiserar sig på järnvägsteknik.
Publicerat:  23.12.2020
Författare:  Stratema

Rejlers förvärvar 100 % av aktierna i det norska teknikkonsultföretaget KANtech AS, som specialiserar sig på järnvägsteknik.

Rejlers förvärvar 100 % av aktierna i det norska teknikkonsultföretaget KANtech AS, som specialiserar sig på järnvägsteknik. KANtech förväntas omsätta närmare 20 miljoner NOK under 2020 med god lönsamhet. Förvärvet är en del av Rejlers tillväxtstrategi och Rejlers i Norge etablerar nu ett nytt affärsområde, Infrastructure, och stärker företagets position på den växande järnvägsmarknaden i Norge.   

KANtech är känt för sin expertis inom järnvägsteknik och stora järnvägsprojekt. Företaget erbjuder projekt- och byggledning samt teknisk ledning och järnvägsteknikrådgivning. KANtech, med kontor i Oslo, grundades 2006 och har sju anställda och ett nätverk av underkonsulter. Bane NOR är företagets största kund och KANtech har haft ledande roller i flera stora järnvägsprojekt genom åren.

– Förvärvet av KANtech ger Rejlers Norge en stark position på järnvägsmarknaden med möjlighet till betydande tillväxt under de kommande åren, säger Petter Arnesen, VD för Rejlers i Norge.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Rejlers för att skapa en starkare infrastrukturverksamhet. Rejlers har den kompetens och de resurser vi behöver för att stödja en större expansion av verksamheten, säger Martin Algrøy, VD för KANtech.

Övertagandet av KANtech kommer att ske från och med 1 januari 2021. Genom förvärvet etablerar sig Rejlers inom infrastrukturområdet i Norge. Uppbyggnaden av det nya affärsområdet sker i nära samarbete med Rejlers järnvägsaffärsområde i Sverige som består av cirka 80 medarbetare och ingår i divisionen Industry & Infrastructure.

Källa: Cision.com och Rejlers
 
Förra         2 av 26        Nästa