Arribatecs dotterbolag köper konsultföretag för 75 miljoner

Ett dotterbolag till Arribatec Solutions (ARR) har undertecknat en avsiktsförklaring om att köpa konsultföretaget Qualisoft AS för 75 miljoner norska kronor.
Publicerat:  03.12.2020
Författare:  Stratema
Ett dotterbolag till Arribatec Solutions (ARR) har undertecknat en avsiktsförklaring om att köpa konsultföretaget Qualisoft AS för 75 miljoner norska kronor. Det framgår av ett meddelande onsdagen den 2 december.

Transaktionens värde är 45 miljoner norska kronor i kontanter och 30 miljoner norska kronor i ARR-aktier till ett pris av 2 norska kronor per aktie.

Qualisoft har över 100 stora företag som kunder inom olje-, gas-, hälso- och finanssektorn samt den offentliga sektorn. Företaget har 40 anställda och räknar med en omsättning på cirka 67 miljoner norska kronor 2020 med en EBITDA på 11 miljoner norska kronor.

Det nya bolaget förväntar sig en årlig omsättning (proforma run rate) vid utgången av 2020 på 420 miljoner norska kronor, där 33 procent av omsättningen kommer från internationell verksamhet och med årliga återkommande intäkter på 35 procent samt ett positivt EBITDA.
Øystein Stray Spetalen är den största aktieägaren i Arribatec som tidigare gick under namnet Hiddn Solutions.

Källhänvisning: E24 
 
Förra         3 av 26        Nästa